S och v föraktar väljarna

Sossarna och vänstern vågar inte ta debatt med SD
I går, söndag, var det partiledardebatt i SVT:s agenda, men socialdemokraternas ledare, Håkan Juholt, och vänsterpartiets Lars Ohly fanns inte med. Skälet var att ingen av dessa två ville stå på samma sida som sverigedemokraternas partiledare Jimmi Åkesson.
Det är viktigt att både Juholt och Ohly börjar fundera över begeppet demokrati. Den första grundlagen, regeringsformen, inleds med orden "all offentlig makt utgår från folket". Innebörden är glasklar, det är folket som väljer vilka som ska företräda olika åsikter och partier samt vilka som ska sitta i det lagstiftande parlamentet, Riksdagen, och vilka som ska föra olika politiska grupperingars talan.

Att inte delta är att förakta demokratin
Demokrati är ett styrelseskick som måste försvaras varje dag. Det är inget som införs med ett beslut för att sedan vara permanent tills det ersätts av något nytt styrelseskick. Att ställa villkor för att medverka i den fria televisionen i en debatt är ett flagrant sätt att försöka styra fri media. Det är ett sätt som praktiseras i totalitära stater, men som inte hör hemma i en demokrati.
Vi var många som ville höra vad Håkan Juholt och Lars Ohly hade att komma med i en debatt med den borgerliga majoriteten. Nu blev det miljöpartiet och sverigedemokraterna som fick stå för oppositionen i en direktsänd debatt.
Både Håkan Juholt och Lars Ohly har med sitt agerande visat prov på mycket dåligt omdöme. De har dessutom visat ett förakt mot demokratin, mot väljarkåren och mot alla politskt intresserade som sett fram mot ett möte mellan den borgerliga regerinsalliansen och oppositionen. 
Jag tror att Juholt och Ohly nu har spelat regeringen i händerna och dessutom givit sverigedemokraterna en skjuts framåt beträffande folkets sympatier och i oppinionsmätningar.

Lennart Svensson
i Ytterberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0