Vindkraft, hot mot jakten?

Vindkraftens faror överdrivs
Svar på Dan Bakkmans inlägg i Svensk Jakt Nyheter maj 2011.
Dan Bakkman hävdar att vindkraftens faror nonchaleras och som vanligt när det är jägare som debatterar så är det jakten som hotas.
Enligt Bakkman begränsas möjligheterna till jakt i takt med att allt fler vindkraftverk byggs. Allt annat, exempelvis vindkraftens betydelse för energiomställningen, miljön och sysselsättningen i Norrlands inland lämnas därhän.

Domedagsskrift
Bakkman för ett resonemang som påminner mycket starkt om den domedagsskrift som spreds i Ytterberg förra året och som ledde till att en liten högljudd grupp, mest bestående av pensionärer, fick kommunfullmäktige i Härjedalen att vika ner sig för lobbyisterna. Den planerade satsningen på vindkraft i Härjedalen är nu i princip lagd på is.
Argumenten i Dan Bakkmans artikel bygger på samma subjektiva påståenden utan vetenskaplig underbyggnad.

Skrämselpropaganda
Vindkraftverk sprider livsfarliga isprojektiler upp till 600 meter, ljudnivåerna är höga, vindkraftverken omgärdas av kilometervida områden där det är förbjudet att vistas och att vindkraftverken är ineffektiva är exempel på argument i Dan Bakkmans artikel.
Vidare hävdar Bakkman att det är markägarna som får ta smällen den dan som vindkraftverken ska monteras ner. Det är ren skrämselpropaganda.

Jakt och kärnkraft
Hur tror du, Dan Bakkman, jakten skulle påverkas om det i stället byggdes några kärnkraftverk i området kring Edeskogen där du har din jaktmark. Skulle jakten kunna bedrivas utan inskränkningar?
Jag hoppas detta är en enskild medlems vilsna åsikt och inte Jägareförbundets. Om så vore skulle jag med omedelbar verkan begära utträde ur förbundet.

Lennart Svensson
i Ytterberg


Kommentarer
Postat av: dan bakkman

hej lennart jag kan säja att tom vattenfall har erkänt att de har stängt vägarna till vindparken för risk för iskast.jag vill inte ha vindkraftverk vid min jaktstuga finnarna bygger kärnkraft 3 mil från haparanda 28 mil från sundsvall så lägg av med detta med våra skatte pengar dessa maskiner snurrar i snitt i norrland 16-20 dagar av hundra var skall vi ta strömmen i från när dessa står stilla

2011-06-15 @ 21:27:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0