Ytterberg 19 maj

Golfbanan väntar
Vädret har växlat från ihållande regn till sol och värme på förmiddagen. Solen kommer just när det är dags att åka till jobbet. Helst skulle man tillbringa eftermiddagen på golfbanans range, men det är bara att bita i och köra på med jobb ett tag till. 
Rangen i Byvallen har varit öppen sedan 2 maj och snart öppnar banan för säsongen. Det ska bli härligt att få testa om svingen sitter efter axeloperationen i oktober.

Inte långt till jakt
Det är märkligt detta med vår och sommar. När löven börjar spricka ut tycker man att det är evigheter till hösten, men sommaren går fort i Härjedalen. Det står inte på förrän man sitter på pass igen och väntar på storoxen. Ni vet den där som man brukar se varje år, men som av någon anledning alltid klarar sig.


Snart sitter man där igen.


S passerar M i oppinionsmätning
Socialdemokraterna passerar moderaterna i den senaste oppinionsmätningen från Novus. Redan börjar det talas om Juholt-effekten, men tänk på hur det var ett halvår före valet 2010. Oppositionen (S, V Mp) ledde stort över regeringsalliansen (M, C, Fp, KD). Hur det hela gick vet vi. Den borgerliga regeringen sitter kvar, åtminstone till nästa val 2014.


Vad är rättvisa?
Är det möjligt att hitta ett samhällssystem som är fullständigt rättvist? Den frågan har filosofer brottats med sedan den första kända demokratiska staten Athen bildades i det antika Grekland 400 f. Kr.


Dagens visdomsord
"Tiden är den mest rättvist fördelade resursen".


Lennart Svensson
i Ytterberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0