Bra insats av Elsa från Ytterberg

Tuffa förhållanden för Elsa i Duved
- Det var slagigt och svårt i första åket, men i det andra gick det bra, säger Elsa Svensson från Ytterberg efter den andra dagens tävlingar i Lilla världscupen i utförsåkning i Duved i Jämtland.
Elsa åkte in på plats 49 efter det första åket, men bara en sekund från en plats bland de trettio första. I det andra åket satsade hon fullt ut och gjorde ett inspirerat och tekniskt bra åk och avancerade ordentligt. Elsa slutade på en hedrande 38:e plats i sammandraget bland 125 startande.
- Jag är jättenöjd, säger Elsa på en knastrande telefonledning.
I kväll, lördag, väntar kompismiddag för alla deltagare, sedan bad och vila. Tävlingarna drar i gång igen redan i morgon, söndag, klockan 08.00 med slalom och i morgon inträder dessutom sommartid vilket innebär att vi skruvar fram klockan en timma.

Utveckling i Ytterberg
Ytterbergs byförening har utsett undertecknad att leda ett Leader-projekt med syfte att ta vara på det unika och utvecklingsbara i Ytterberg.
Den första fasen i projektet gick ut på att definiera ett antal objekt som kunde vara möjliga att jobba vidare på för att hitta så kallade "turistfällor". En projektbeskrivning lämnades in strax före jul och beslutsgruppen för Leader Södra Fjällen bedömde det hela som bra och att vi borde jobba vidare på en del av objekten. 
Nästa fas blir nu att sätta samman en bidragsansökan för att ta fram en utvecklingsplan för Ytterberg. Ansökan för en sådan ska vara inlämnad senast 15 maj.
Ett första steg blir att ta kontakt med Klövsjö byalag för att stämma träff och utbyta lite erfarenheter. Klövsjö byalag har med framgång både gjort en utvecklingsplan och därefter fått EU-bidrag för flera olika utvecklingsprojekt. 
Ett av dessa delprojekt vad gäller Ytterberg kommer att prägla byn redan nästa sommar. Då är det nämligen 100 år sedan skolhuset invigdes. År 2012 är det också 60 år sedan dåvarande kung Gustaf VI Adolf besökte Ytterberg under sin Eriksgata. En anhållan om ett återbesök sommaren 2012 av någon representant från det Kungliga Hovet kommer inom kort att skickas till hovets administrativa enhet.   

Juholt, ny s-ordförande
Håkan Juholt valdes på fredagen, inte otippad, till ny ordförande för det socialdemokratiska partiet. Juholt höll ett inspirerat inledningstal på lördag förmiddag. Juholt fördömde bland annat utförsäljningen av statliga bolag och ställde sig mycket tveksam till den borgerliga ivern att privatisera delar av den offentliga sektorn. Håkan Juholt drog ner applådåskor från en hänförd kongress och hyllades som den "Messias" som ska frälsa sossarna, men det är till syvene och sist exakt som Ludwig Wittgenstein uttrycket det "Praxis ger orden dess mening".

http://carlbildt.wordpress.com/

Till sist
Färjestad kopplade greppet på AIK i semifinalserien i ishockey genom att hemmabesegra AIK med 4-2. Färjestad har nu 3-0 i matcher i bäst av sju. Skellefteå utjämnade, precis som jag tippat, och slog Luleå med 2-1 efter förlängning. I den serien står det nu 2-1 i matcher till Luleå.



Lennart Svensson
i Ytterberg
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0