Håll tummarna för Elsa

Final i lilla världscupen
I helgen håller vi tummarna för Elsa Svensson från Ytterberg. Elsa, som snart fyller 12 år, tävlar alpint och detta veckoslut samlas ungdomar från i stort sett hela Norrland för att göra upp i finalerna i lilla världscupen som går i Duved i Jämtland. Tävlingarna inleds med super-G på fredag, fortsätter med storslalom på lördag och avslutas med slalom på söndag.
Oavsett hur det går är det en fin prestation av Elsa att ta sig till finalen. Hon får oftast tävla i hård konkurrens mot ungdomar som är ett år äldre. Jag kommer att rapportera efterhand som jag får ta del av resultaten.

Kampen om Norrland går vidare
Luleå avgjorde igen i sudden death. Matchen slutade precis som det första mötet mot Skellefteå med seger för Norrbotten och Luleå med 4-3. Otroligt jämt mellan dessa två lag, men Luleå har skaffat sig ett övertag som kan bli svårt att övervinna. 
I den andra semifinalen vann Färjestad över AIK med 4-2. Där tycker jag det väger över mera klart för värmlänningarna. AIK måste få ordning på sitt försvarsspel, annars är det avgjort till Färjestads fördel efter fyra matcher.
Det pratas en hel del i den politiska sfären just nu om att sossarnas framgång i de senaste opinionsmästningarna beror på Juholteffekten och detta innan Håkan Juholt är vald till ny partiledare ( valet sker fredag eftermiddag). AIK:s tränare Roger Melin får nog också leta någon "Juholt" i organisationen för att vända ett, till synes, ganska hopplöst läge.  

Till sist
Blåsvädret i Ytterberg har fortsatt med oförminskad styrka hela torsdagen, men nu verkar det mojna lite. Hur som helst. En ny dörr är inmonterad i Gum, trots kung Bores försök att störa projektet.


Lennart Svensson
i Ytterberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0