Godkänd start för Elsa

Pallplatsen snöade in för Elsa från Ytterberg
I dag, fredag, inleddes lilla världscupen i utförsåkning i Duved med super-G. Elsa Svensson från Ytterberg, som tävlar i klassen 12-13 år, fick startnummer 85 bland 125 deltagare från i stort sett hela Norrland. Vädret och föret var i inledningen mycket bra, men från och med startande nummer 60 började det snöa kraftigt. Sikten blev sämre, banan blev mycket svåråkt. Elsa kämpade ändå till sig en mycket hedrande placering som nummer 59. 
I morgon, lördag, fortsätter tävlingarna med storslalom, en gren där Elsa visat bra form under säsongen.
Vi får hoppas att vädrets makter inte ställer till det igen utan att det blir rättvisa förhållanden för alla deltagare.
 
Rött kort till Lars "Osten" Bergström
Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström ska, enligt uppgift från Västerbottens Folkblad, VF, uttryck sig mycket olämpligt mot Skellefteås forward Yared Hagos i det senaste mötet i semifinalserien mellan Luleå och Skellefteå.
Enligt VF handlar det om att "Osten" vid flera tillfällen med hög röst uttalat sig negativt om Yared Hagos och anspelat på dennes hudfärg. VF menar det var uttalanden som kan betecknas som rasistiska.
Ingen ska dömas ohörd, men om det är sant så hoppas jag att Luleå Hockey ser till att Lars "Osten" Bergström gjort sitt i Luleå och helst inom svensk ishockey för all framtid. "Osten" får väl, som andra rasister, leta sig till Sverigedemokraterna för att finna utlopp för sina åsikter. 
En heder åt VF för att tidningen vågar publicera nyheten. I sportens värld brukar annars kutymen vara att "lägga locket på". 

Stå på dig Carl Bildt
Samtliga riksdagspartier ställer sig positiva till att skicka ett tiotal Jas-39 Gripen till Libyen för att bevaka luftrummet, men Sveriges utrikesminister Carl Bildt (m) tvekar. Kan det bero på att Bildt har god insikt och erfarenhet av de liknande, men misslyckade, NATO-operationerna i Bosnien 1995 och i Kosovo 1999?
Jag delar inte Carl Bildts alla åsikter, långt ifrån, men han ska ha all heder av att han inte ger sitt medgivande utan eftertanke, till att Sverige ger sig in i en konflikt, vars konsekvenser och utveckling vi inte har en möjlighet att överblicka i dagsläget. 

Håkan Juholt och Lisa Gillstedt tar över s
Det blev som väntat. Håkan Juholt valdes i dag till socialdemokraternas partiledare. Nästan samtidigt valdes Lisa Gillstedt från Sveg till ordförande för socialdemokraterna i Härjedalen. Framtiden får utvisa om det var rätt eller fel. 
Undrar förresten vad Lisa Gillstedt har för åsikt om vindkraft?
Är det viktigt att det skapas arbetstillfällen i Härjedalen eller är det så att några ynka procent av den enorma orörda vildmark som finns i landskapet ska för all framtid fredas mot intrång till förmån för älgjakt, skoteråkning och bärplockning?

Lennart Svensson
i Ytterberg 
 



 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0