Falsk vittnesbörd av KD

Kristdemokraterna vittnar falskt
Den hårt kritiserade sjukförsäkringsreformen som den borgerliga regeringen infört har gjort att väldigt många som inte kan ta ett arbete på grund av sjukdom hamnat utanför välfärdssystemet. De har blivit utförsäkrade och hänvisade till kommunernas försörjningsstöd, i dagligt tal benämnt som socialbidrag.
Men detta är ett steg i rätt riktning, menar kristdemokraternas ledamot i socialförsäkringsutskottet, Emma Henriksson.
I SVT:s morgonprogram på torsdagen hävdar hon att "väldigt många har fått det bättre genom den nya sjukförsäkringsreformen". Det är naturligtvis en omformulering av sanningen som gränsar till ren lögn.
Det är ingen som fått det bättre av den nya sjukförsäkringsreformen, men statens finanser har mått mycket bra. Emma Henriksson som företräder ett politiskt parti med kristna förtecken borde läsa på lite.
Det nionde budordet i Bibeln säger nämligen att "Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa". (2 Mos 20:1-17 och 5 Mos 5:6-21).
Att sitta i en bekväm morgonsoffa i Tv och hävda sin egen åsikt är givetvis Emma Henrikssons självklara rättighet, men att påstå något som det inte finns vetenskapligt belägg för är ett brott mot det nionde budet och det är väl något som varje kristdemokrat borde känna till.

Skellefteå till SM-final
Där sprack mitt tips. Jag tippade att Skellefteå skulle ta sig till SM-final i hockey via en vinst i sudden i den sjunde avgörande matchen. Nu blev det seger för SAIK redan i den sjätte matchen. Hoppas nu att Skellefteå rider ut den kommande stormen från Värmland och tar hem SM-bucklan. 
Appropå ishockey. Vad har hänt med MoDo? Senast blev det förlust mot Växjö Lakers efter straffläggning och nu ligger elitserieplatsen långt borta.

En bild från Ytterberg kan löna sig
Ja, så är det. Byföreningen i Ytterberg kommer att utlysa en fototävling inom kort. Bilderna ska var tagna i år och motiven ska spegla Ytterberg i dag. Håll koll i media, annons kommer.

Not: De tio budorden finns på två ställen i Bibeln, i 2:a Mosebok 20:1-17 och i 5:e Mosebok 5:6-21.

Lennart Svensson
i Ytterberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0