Slut för etanolfabriken i Sveg?

14 juni.

Etanoltillverkning slopas för att sänka skatten
Regeringen föreslår nu att skattesubventionerna för etanolbaserat drivmedel för motorfordon slopas. Finansminister Anders Borg (M) har tydligen kommit underfund med att det kostar om regeringen ska kunna sänka skatterna ännu mera för de redan besuttna. Sänks statens intäkter så märks det i kassan och det har Borg och Reinfeldt nu insett och då struntar borgarna i om det gynnar norrmän och araber på bekostnad av miljön och glesbygssatsningar.
Biokombinatet i Sveg där det planeras stor produktion av etanol lär får det tufft om regeringens vansinnesplan vinner gehör.

Var är centern?
Det är när den här typen av förslag kommer till ytan som man önskar att det fanns politiker som förre centerledaren Torbjörn Fälldin på den borgerliga sidan. Politiker som vågade ha en egen åsikt och stå för den.
Men tyvärr verkar den nuvarande centerledaren Maud Olofsson enbart agera "ja-sägare" åt Fredrik Reinfeldt och Svensk Näringslivs chefsekonom Stefan Föltser.
Ställer sig centern bakom ett förslag som kommer att få ödesdigra konsekvenser för energiomställningen och för Härjedalens kommun? Ge besked Maud Olofsson !

Lennart Svensson
i Ytterberg

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0