15 augusti. Ny vecka.

Veckan som passerade
Nyhetsflödet under förra veckan präglades inte oväntat av den finansiella kris som drabbat stora delar av världen. Det har i de flesta nyhetsorgan överskuggat den verkliga kris som drabbat främst nordöstra Afrika, det som brukar kallas Afrikas horn.
Det är märkligt och lite skrämmande att se med vilken energi ledande politiker både i Sverige och i andra länder tar sig an den kris som drabbar bankväsendet och den spekulativa finansmarknaden, medan den humanitära katastrof som redan är ett faktum i Afrika enbart nämns mellan raderna.
Börsens väl och ve är tydligen mer viktigt än att några hundratusen, kanske miljoner, människor, de flesta barn, dör av svält.

Golfsäsongen är inte över
Från det ena till det andra. Golfsäsongen för min del har gått lite upp och ner. I matchspelet Kompisgolfen lyckades vi inte gå till A-slutspel. Däremot blir det semifinal i B-slutspelet nu på torsdag, men redan på onsdag går nästa omgång i onsdagsgolfen. Där verkar det dock som om en plats i finalspelet redan är klar. 
Jag spelade för första gången en mixed tävling tillsammans med sambon Anne-Sofie i söndags. ICA Giftbägaren heter tävlingen. Resultatet för laget var väl inte så mycket att skriva om, men det var en fin golfdag och jag lyckades faktiskt dela segern i Long-driving competition med Lennart Högström.

Jakten närmar sig
Nu är det bara dagar kvar till jakten drar i gång på allvar. Redan denna vecka blir det lovligt att skjuta hornbärande rådjur, det vill säga bock. Sedan börjar jakten på björn, följt av skogsfågel (tupp) och älg.
I Härjedalen är det nästan så att året slutar i dag och ett nytt år börjar i morron. Kanske vi skulle införa en ny tidräkning.
Det vore väl inte så dumt att fira nyår två gånger. Det kristna nyåret firas som vanligt sista december och det nya jaktåret firas när bockjakten inleds eller kanske redan 1 juli.  


Lennart Svensson
i Ytterberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0