Rusk i Ytterberg och bakslag för Reinfeldt

Regn och rusk.
Vi skriver vecka 15. Alltså bara 35 veckor kvar till Jul. Veckan börjar med ett riktigt ruskväder. Håller detta i sig är nog pimpeltävlingen på långfredagen i fara, men vi hoppas på det bästa.
Isen verkar en aning tunn även under grillorna på Skellefteås spelare. Det såg lite darrigt ut sist. I kväll blir det lite av en vinna- eller försvinnamatch. Färjestad kan ju inte avgöra, men en vinst i kväll betyder 3-1 i matcher för Färjestad och nästa drabbning går i Karlstad.

Allsång på onsdag
I Ytterberg laddar folk annars för allsång. På onsdag kväll är det dags igen. När allsången hade premiär för en månad sedan kom närmare 40 personer som ville ta ton och testa akustiken i Ytterbergs gamla skola. På scen på onsdag, som vanligt husbandet: Bengt, Sven-Åke, Jens och Per-Allan.

Regeringen tvingas till reträtt
I måndags kom beskedet att Sveriges regering med statsminister Fredrik Reinfeldt (m) i spetsen ska se över den hårt kritiserade sjukförsäkringsreformen.
Reformen har slagit tillvaron i spillror för flera som varit för sjuka för att ta ett arbete och kritiken från oppositionen har varit massiv. Även en grupp på över 100 läkare gick för en tid sedan ut i ett upprop och krävde att sjukförsäkringsreformen skulle rivas upp.
Tyvärr är det så att ett besked som börjar med frasen "vi ska se över" alltför ofta inte betyder ett skvatt. Denna översyn, som för övrigt inte blir klar och får någon effekt förrän om något år, är nog mera ett sätt att stilla oppositionen och kritikerna. Alla dem som drabbats av reformen kan känna sig blåsta.
När finansminister Anders Borg (m) presenterar vårpropositionen före sommaren kommer den säkert att prioritera skattesänknningar före sociala reformer.

Lennart Svensson
i Ytterberg

Kommentarer
Postat av: Annika

Du glömde ju veckans bästa händelse. Lunch i Vemdalen med mig :)

2011-04-12 @ 21:24:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0